Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Smultron (0 months-3 years)

Smultronen består av de allra minsta eleverna, från nyfödda upp till tre år. I dessa grupper är fokusen mest på sånger, sagor, högläsning och lek med gamla och nya svenska favoriter. Vi kommer att arbeta på att få ökat ordförråd genom att prata svenska och uppmuntra det svenska språket.


Klasschema

15:00-15:50

Vi vet att små barn har mycket att upptäcka utav världen och kan ha svårt att stillLektionen är 50 minuter lång. Med dessa småttingar vill vi att en förälder finns med i klassrummet vid varje lektion.

**********************************************************************

Lärare: Anna Hallen
Email: annahallen[snabela]gmail.com

Jag heter Anna och detta är min fjärde termin som lärare på Svenska Skolan. Jag har två pojkar - Jackson som är åtta år och Hunter som är fem år. Det här är deras tredje år på SSC. Min bakgrund är inom marknadsföring, men jag har även jobbat en del med barn. Jag var både dagisfröken och lärarvikarie i Uppsala medan jag höll på att fundera på exakt vad jag ville syssla med. Min stora passion i livet är skidåkning och jag måste säga att backarna i Colorado slår både Hallstabacken i Sollefteå och backarna i Vermont (bodde i Boston i många år)! 
Jag ser fram emot en kul termin tillsammans! Jag tänker ha ett tema per lektionstillfälle och blanda det med mycket sång och rörelse. Avslutning blir alltid fika förstås! 
-Anna

**********************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:


29 januari, 2017
Igår var temat “räkna”. Innan jag går in på vad vi gjorde vill jag nämna att mina planeringar är flexibla så de ändras beroende på hur barnen reagerar och hur humören verkar. Så när jag skickar ut dessa mejl med vad vi gjorde kommer allt inte alltid i ordning för jag flyttade runt saker under lektionen. Den här veckan är min planering full av pilar hit och dit :)

Lektionen började med Trumsången, sedan sjöng vi “Var är tummen”. Sedan fick barnen “fiska” magneter ur en låda med en stor hästskomagnet och vi räknade hur många varje barn fick upp. Efter det tittade vi i en bok och räknade det vi såg på bilden plus satte djur på en magnettavla så vi skulle ha lika många djur på tavlan som siffran vi tittade på i boken. Sedan sjöng vi “En elefant balanserade” och tittade på motsvarande siffra samtidigt. Pysslet denna gång var att göra en räknesticka genom att trä Fruit Loops på ett snöre knutet till kartong. Sedan blev det fika och vi läste “En liten skär och många små brokiga”. Lektionen avslutades med att haka ihop apor för att se hur många vi kunde få ihop och ett sifferpussel. 

Vi ses 12 februari!
Anna


**********************************************************************