Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Lingon (Kindergarten Intermediate)


Lingon är en del av Svenska skolans förskola och för barn som går i Kindergarten i amerikansk skola samt barn som har baskunskaper i svenska språket.
Svenska skolans förskola är för barn 3-6 år och har som målsättning att i en lekfull miljö få ökat ordförråd på svenska genom att prata svenska och uppmuntra det svenska talspråket.
Förskolan består av tre grupper: Körsbär (PreK/3 år, Intermediate), Krusbär (PreK/4 år, Intermediate) och Lingon (Kindergarten, Intermediate).
I undervisningen lär vi oss att förstå rim, att forma enklare meningar samt att räkna. De äldre barnen lär sig alfabetet. Vi lär oss också genom högläsning, pyssel, lek och sång. Svensk kultur och svenska traditioner spelar en framträdande roll i undervisningen.

Klass schema
15.00 - 15.40 Lektion 1
15.40 - 16.00 Rast
16.00 - 16.20 Fika
16.20 - 17.00 Lektion 2


**********************************************************************


Lärare: Petra Homer
Email: petrahomer[snabela]hotmail.com
Assistent: Bella Sundström

De flesta av er känner mig sedan tidigare, men för er som inte känner mig, så heter jag Petra. Jag har undervisat på SSC sedan den startade 2007. Jag har två döttrar Elsa och Greta.
Jag har en gymnasielärarexamen med inriktning i kemi, biologi och naturkunskap med mig i bagaget från Linköpings Universitet. Jag har även en examen i molekylärbiologi och just nu arbetar jag som laboratorieassistent på CUs Hälsouniversitet.
Jag ser fram emot ett nytt läsår på Svenska skolan och det ska bli roligt att träffa mina nya elever! Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Lingonklassen!

**********************************************************************

Lektion 9: 7e maj 2017

I söndags började vi lektionen med att gå igenom bokstäverna MNO i läroboken. Vi fortsatte att läsa på Svenska tillsammans i läroboken. Efter att vi läst och pratat om bokstäverna pratade vi om vokaler och tittade på våra namn och hittade vokalerna i dem.
Eftersom det regnade ute kollade vi på SVT Play på rasten om hur man gör kokosbollar och cyklar! Vi spelade sifferbingo med matteuppgifter, fikade och lärde oss att rita hundar och katter innan vi sjöng tillsammans med de andra klasserna.
På skolavslutningen den 21:a maj ska vi sjuna “Pippis sommarvisa” och “Hajarma”. Jag har skickat med texterna till dessa sånger, så öva hemma tillsammans med barnen! Läxa igen är att kunna ovanstående sånger! Barnen ska också läsa högt ur en Svensk bok 5 minuter varje kväll för att öva på Svenskan.

Fröken Petra


**********************************************************************