Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Lingon är en klass för barn från Kindergarten och uppåt som förstår talad och skriven svenska, och där svenska är ett levande språk i hemmet. 


Lärare:  Mia Tångring-McGee

*************************************************************************************************

Senaste lektionssammanfattnining********************************************************************************************


11-4-18  Lektion 6        

Hej Lingon och föräldrar,

Det var roligt att träffa er alla igen i söndags och hoppas att ni hade en mysig Halloween!

Vi började eftermiddagen med att prata om kroppens olika delar med hjälp av en docka som Emma hade ritat på tavlan.  Eleverna fick också möjlighet att skriva ner namn och räkna de olika kroppsdelarna.
Vi delade in oss i två grupper och läste och pratade om text och bilder i läseboken och i andra böcker.

Under fikat läste Emma två böcker och den ena handlade om Totte som klädde ut sig.  På rasten hade vi roligt med att leka med alla löv som hade ramlat av träden. Väl tillbaka i klassrummet satte eleverna och jag oss på golvet och pratade om kläder som jag hade med mig och naturligtvis fick barnen också klä ut sig!  Avslutade med fritt jobb i ett arbetshäfte om bokstäver, ord,färger, djur etc.

Nästa gång den 18 november har vi vanlig lektion fran 14:30-16:00 och sedan kommer Kajsa att visa oss orgeln i kyrkan och öva sångerna med oss till luciatåget, vid skolavslutningen vid jul. Jag undrar också hur många som kommer eller inte kommer nästa gång pga. att det också är Thanksgiving lov?  Hör av er till mig så snart ni vet att ni kommer eller inte.             


Läxa till 18 november - Lektion 7

Arbetsbok – Eleverna kan jobba som de vill i denna bok och när de är klara får de en annan av mig.  Ni föräldrar behöver också ha genomgång med ert barn innan de börjar med någonting nytt.  Hör av er till mig om ni har några frågor eller om det är någonting ni vill att jag skall ta upp med hela klassen.
Arbetshäfte – Detta började vi med i söndags och eleverna kan jobba i det som de tycker men att de tar med det till nästa lektion.
Läsebok - Läs och prata om text och bilder kapitel A, S, O  s. 8-23
Sånghäfte - Träna på att sjunga första verserna på julsångerna

Julmarknad - Lördagen den december 01, i lokalen där vi har vår svenska skola och där det säljs svensk mat och dryck, julsaker, lätt använda barn och vuxen böcker, sång och musik m.m.  M.m. Ett event som jag varmt rekomenderar!

 Fröken,
 Mia