Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Krusbär (PreK/4 years Intermediate)


Svenska skolans förskola är för barn 3-6 år och har som målsättning att i en lekfull miljö få ökat ordförråd på svenska genom att prata svenska och uppmuntra det svenska talspråket.
Förskolan består av tre grupper: Körsbär (PreK / 3 år, Intermediate), Krusbär (PreK / 4 år, Intermediate) och Lingon (Kindergarten, Intermediate).
I undervisningen lär vi oss att förstå rim, att forma enklare meningar samt att räkna. De äldre barnen lär sig alfabetet. Vi lär oss också genom högläsning, pyssel, lek och sång. Svensk kultur och svenska traditioner spelar en framträdande roll i undervisningen.

Klass schema
15.00 - 15.40  Lektion 1
15.40 - 16.00  Rast
16.00 - 16.20  Fika
16.20 - 17.00  Lektion 2

Vi begär att en förälder befinner sig på skolan, men däremot inte inne i klassrummet, under undervisningen.

**********************************************************************

Vår lärare: Lotta Vollmer

Email: lottavollmer[snabela]gmail.com 

Jag heter Lotta Vollmer och jag kommer att var lärare i Krusbärsklassen, förra terminen var jag assistent i Hjortronklassen.  Jag har två tjejer som går här på skolan, Ella och Josephine.  Vi älskar att vara ute i naturen och ser fram emot sommaren da vi åker till Sverige. Jag ser också fram emot en kul och lärorik termin!

**********************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:


I söndags började vi som vanligt med att jobba i alfabetsboken.  Sen pratade vi om transportmedel, tåg, båt, bil, buss, tunnelbana och att även hästar och våra fötter transporterar oss.   Bilderna jag hade med mig var bl.a. på en SL buss och tunnelbana, och på ett svenskt höghastighetståg tåg. Det var några som hade åkt buss, även om nog ingen hade åkt precis en sån buss som finns i Stockholm.  Stockholms tunnelbana hade ingen åkt.  Vi hade en liten diskussion om tåg och tunnelbana för en av kompisarna trodde nog egentligen inte alls att det var ett vanligt tåg eller en tunnelbana utan att de var några andra sorters tåg, han kunde många sorter.  Vi försökte komma överens om att det var ett tåg, men inte ett Amerikanskt tåg.  Och tunnelbanan fick bara accepteras att det är en tunnelbana. Men flygplan, det hade alla åkt sa de. Så då var vi helt överens!


På rasten blåste det otroligt mycket på innergården men några av killarna kom på hur de kunde få saker att flyga, riktigt kul! 


Sen läste Hadlie en bok om en racerbilar och hur de är uppbyggda. Mycket intressant.

Pysslet den här gången var på temat vår, så vi gjorde vårblommor och pratade om de olika delarna på blomman. Vi avslutade med sångstund med de andra bärklasserna.  

Det är bara några få lektioner kvar tills skolavslutningen, öva gärna sångerna vi ska sjunga. Se email.

Glad Påsk!
Lotta


**********************************************************************