Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Körsbär (3-4 years)


Svenska skolans förskola är för barn 3-6 år och har som målsättning att i en lekfull miljö få ökat ordförråd på svenska genom att prata svenska och uppmuntra det svenska talspråket.
Förskolan består av tre grupper: Körsbär (PreK / 3 år, Intermediate), Krusbär (PreK / 4 år, Intermediate) och Lingon (Kindergarten, Intermediate).
I undervisningen lär vi oss att förstå rim, att forma enklare meningar samt att räkna. De äldre barnen lär sig alfabetet. Vi lär oss också genom högläsning, pyssel, lek och sång. Svensk kultur och svenska traditioner spelar en framträdande roll i undervisningen.

Klass schema
15.00 - 15.40  Lektion 1
15.40 - 16.00  Rast
16.00 - 16.20  Fika
16.20 - 17.00  Lektion 2

Vi begär att en förälder befinner sig på skolan, men däremot inte inne i klassrummet, under undervisningen.

*****************************************************************************

Vår lärare: Jill Marsh
Email: jill_fredriksson@hotmail.com
Vår Assistent: Therese Gould


Hejsan!

Jag heter Jill och detta är mitt första år som lärare på Svenska Skolan. Innan dess var jag en assistent. Jag har en dotter, Vega (6 år) som ska gå i Lingon klassen nästa termin. Jag kommer från Stockholm men gick på örebros Universitet. Flyttade till CO med min man Jason i 2001. Vi älskar att vandra, resa och hitta på nya äventyr tillsammans. Vi har en liten Chihuahua (Thor) som hänger oftast med. Jag har jobbat de senaste 15 åren innom National Parks (Grand Canyon, Zion, Death Valley, Crater Lake, Rocky Mtn & Glacier) som inköpare for olika Gift Shops. Men att ha haft möjligheten att få vara lärare pa SSC har varit otroligt lärorikt för mig. Jag tror starkt på att det viktigaste i den här åldern (3-4) är att helt enkelt ha så roligt som möjligt medans de lär sig svenska samtidigt. Jag ser fram emot en rolig termin tillsammans!


*****************************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:
*****************************************************************************