Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Körsbär (3-4 years)


Svenska skolans förskola är för barn 3-6 år och har som målsättning att i en lekfull miljö få ökat ordförråd på svenska genom att prata svenska och uppmuntra det svenska talspråket.
Förskolan består av tre grupper: Körsbär (PreK / 3 år, Intermediate), Krusbär (PreK / 4 år, Intermediate) och Lingon (Kindergarten, Intermediate).
I undervisningen lär vi oss att förstå rim, att forma enklare meningar samt att räkna. De äldre barnen lär sig alfabetet. Vi lär oss också genom högläsning, pyssel, lek och sång. Svensk kultur och svenska traditioner spelar en framträdande roll i undervisningen.

Klass schema
15.00 - 15.40  Lektion 1
15.40 - 16.00  Rast
16.00 - 16.20  Fika
16.20 - 17.00  Lektion 2

Vi begär att en förälder befinner sig på skolan, men däremot inte inne i klassrummet, under undervisningen.

*****************************************************************************

Vår lärare: Jill Marsh
Email: jill_fredriksson[snabela]hotmail.com
Vår Assistent: Therese Gould


Hejsan!

Jag heter Jill och detta är mitt första år som lärare på Svenska Skolan. Innan dess var jag en assistent. Jag har en dotter, Vega (6 år) som ska gå i Lingon klassen nästa termin. Jag kommer från Stockholm men gick på örebros Universitet. Flyttade till CO med min man Jason i 2001. Vi älskar att vandra, resa och hitta på nya äventyr tillsammans. Vi har en liten Chihuahua (Thor) som hänger oftast med. Jag har jobbat de senaste 15 åren innom National Parks (Grand Canyon, Zion, Death Valley, Crater Lake, Rocky Mtn & Glacier) som inköpare for olika Gift Shops. Men att ha haft möjligheten att få vara lärare pa SSC har varit otroligt lärorikt för mig. Jag tror starkt på att det viktigaste i den här åldern (3-4) är att helt enkelt ha så roligt som möjligt medans de lär sig svenska samtidigt. Jag ser fram emot en rolig termin tillsammans!


*****************************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:

Forra lektionen var den 7:e Maj. Det var regn och askvader sa det var spannande for alla. Det var forsta gangen som vi fick vara inne under rasten. Vi lekte Simon Sager. Alla turades om sa nu borde alla veta hur man gor. Det var bara 3 barn forra sondagen: Olivia, Oliver och Josephine. Vi pratade om vad man har med sig nar man taltar, dessutom gjorde vi en aktivitet dar vi klistrade pa bilder som horde till. T.ex man kan fiska, vandra, laga mat utomhus nar man taltar - inte aker man bergochdalbana eller tittar pa tv, osv. Alla fick turas om och prata om varfor de skulle vilja talta i sommar. Vi laste klart Alfons Aberg boken som Oliver tog med, tack!! "Vem Raddar Alfons Aberg". 

Nu ses vi igen pa sondag. Det ar skolavslutning. Vi ska ha en kort lektion forsta timmen, och sen blir det upptradande och firandet i aulan. Korsbaren ska sjunga Hajarna och Pippis Sommarvisa typ omkring 16.15. Jag tror vi ligger pa 4:e plats. Ska bara ta 5 minuter. :-) 

Hall garna kontakt med mig eller sag ifran om ni har nagra forslag pa andringar ni skulle vilja se. Era barn gar nog vidare till Krusbar klassen, men det ar nyttigt for mig att fa lite Feedback.

Men skriv / ring garna om ni inte kan komma pa sondag. 303-257-7120
Ha det bra sa lange!

Mvh,
Froken Jill


*****************************************************************************