Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Körsbär (3-4 years)


Svenska skolans förskola är för barn 3-6 år och har som målsättning att i en lekfull miljö få ökat ordförråd på svenska genom att prata svenska och uppmuntra det svenska talspråket.
Förskolan består av tre grupper: Körsbär (PreK / 3 år, Intermediate), Krusbär (PreK / 4 år, Intermediate) och Lingon (Kindergarten, Intermediate).
I undervisningen lär vi oss att förstå rim, att forma enklare meningar samt att räkna. De äldre barnen lär sig alfabetet. Vi lär oss också genom högläsning, pyssel, lek och sång. Svensk kultur och svenska traditioner spelar en framträdande roll i undervisningen.

Klass schema
15.00 - 15.40  Lektion 1
15.40 - 16.00  Rast
16.00 - 16.20  Fika
16.20 - 17.00  Lektion 2

Vi begär att en förälder befinner sig på skolan, men däremot inte inne i klassrummet, under undervisningen.

*****************************************************************************

Vår lärare: Jill Marsh
Email: jill_fredriksson@hotmail.com
Vår Assistent: Therese Gould


Hejsan!

Jag heter Jill och detta är mitt första år som lärare på Svenska Skolan. Innan dess var jag en assistent. Jag har en dotter, Vega (7 år) som går i Lingon klassen. Jag kommer från Stockholm men gick på örebros Universitet. Flyttade till CO med min man Jason i 2001. Vi älskar att vandra, resa och hitta på nya äventyr tillsammans. Vi har en liten Chihuahua (Thor) som hänger oftast med. Jag har jobbat de senaste 17 åren innom National Parks (Grand Canyon, Zion, Death Valley, Crater Lake, Rocky Mtn & Glacier) som inköpare for olika Gift Shops. Men att ha haft möjligheten att få vara lärare pa SSC har varit otroligt lärorikt för mig. Jag tror starkt på att det viktigaste i den här åldern (3-4) är att helt enkelt ha så roligt som möjligt medans de lär sig svenska samtidigt. Jag ser fram emot en rolig termin tillsammans!


*****************************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:  

​​Hejsan!

Happy Halloween!! Jag hoppas att ni alla har haft det bra de senaste par veckor. Nasta lektion ar redan nu pa sondag, 5: November. Forra lektionen pratade vi om skilnaden mellan dag och natt. Vilka aktiviteter man gor vid olika tillfallen under dagen/kvallen.
Ari hade tagit med sig en sangbok hemifran som alla alskade. Sa ta garna med den igen. Vi hann bara sjunga 2 latar. 
Vi hade lekplatsen alldeles for oss sjalva, sa vi hade en harlig 30 minuters lekstund, vilket jag anser att vara lika vikitg som lektionen. Jag pratar fortfarande svenska med dom medans vi leker. Ari och Oliver hade en restaurang som serverade soppor och pasta ratter. Josephine och Oliva var och handlade med sina dockor medans Erik provade pa alla cycklar och bilar som fanns. 
Om det inte var Fika efter lekstunden sa tror jag att jag skulle ha det lite svarare att locka in de igen. Alla alskar fika.

Jag laste en bok som Olivia hade tagit med om att vara Stora Syster. Den var pa engelska men jag oversatte pa svenska. Sa om era barn har en favorit bok sa kan ni garna ta med engelska bocker som jag sa klart laser pa svenska. 
Sedan blev det dags for pyssel. Denna gang gjorde vi Halloween monstrar utav kaffefilter. 
Nu pa sondag ska vi prata om vad vi tycker om / vad vi inte tycker om. Sa om ni kan printa ut sma bilder pa en sak som era barn sager att de tycker om och en bild pa nagot som de inte tycker om sa vore det toppen! Jag ska ha med min filtbräda med mig och kardborrband som vi kan satta upp era barns bilder med.

Jag vet att Erik inte kan komma nasta lektion eftersom hela familjen ska resa till Hawaii! :) Ha sa jatte kul - ar nog otroligt latt att ha pa Hawaii!! KUL!

Sa kontakta mig garna om ni tror att ni inte kan komma - hjalper med planeringen. 

Men ni far ha det bra sa lange, sa ses vi pa sondag!

Mvh, 
Froken Jill   tel: 303-257-7120


*****************************************************************************