Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Hjortron (6th-8th grade Intermediate)


Hjortron är en fortsättningsgrupp för ungdomar som går i 6th-8th grade i amerikansk skola och som har baskunskaper i svenska språket. Målsättningen för Hjortronen är att öka förmågan att läsa och skriva på svenska samt att lära sig om Sverige. Eleverna får övning i att läsa, skriva och uttrycka sig muntligt på svenska. Berättelser, sånger, pedagogiska lekar och spel, samt text och arbetsböcker ingår som undervisningsmaterial. En viktig del är också att lära sig om svenska traditioner och högtider. 

Klasschema
14.30 - 15.30 Lektion 1
15.30 - 15.45 Fika
15.45 - 16.00 Rast
16.00 - 17.00 Lektion 2

**********************************************************************

Vår lärare: Petra Homer
Email: petrahomer@hotmail.com
Assistent:
Fredrik Bengtsson


De flesta av er känner mig sedan tidigare, men för er som inte känner mig, så heter jag Petra. Jag har undervisat på SSC sedan den startade 2007. Jag har två döttrar Elsa och Greta.
Jag har en gymnasielärarexamen med inriktning i kemi, biologi och naturkunskap med mig i bagaget från Linköpings Universitet. Jag har även en examen i molekylärbiologi och just nu arbetar jag som laboratorieassistent på CUs Hälsouniversitet.
Jag ser fram emot ett nytt läsår på Svenska skolan och att jobba med Svenska Distans, och det ska bli roligt att träffa mina nya elever! Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Hjortron-klassen!


**********************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:


Sammanfattning och information:
Da ar det snart jullov och annu en termin pa SSC av gangen - tiden har gatt sa fort! Har kommer lite inofmration om hur sista lektion nu pa sondag kommer att se ut.
Planen är att det är vanlig lektion och rast 2:30-3:50. Alla som vill vara med ställer upp sig i Luciatåget som vi övade förra veckan.  Stella i var klass kommer vara Lucia (barn fran de yngre klasserna kommer nog ocksa kla upp sig som Lucia). Kajsa kommer att spela keyboard.
Klockan 4 är det dax för Luciatåg och alla familjemedlemmar är välkomna att titta på i samlingssalen i källaren (Beckys klassrum).  Efteråt blir det glögg, lussebullar och pepparkakor i samma rum.  Ni foraldrar uppmuntras att hjalpa styrelsen att satta upp stolar, fika etc i kallaren - de behover all hjalp de kan fa!


Laxa:
Innan sondag ar det bra om Hjortron eleverna fortsatter att arbete med sina induviduella planer - minst 2 uppgifter bor de gora hemma. Aven rapporterna om deras Svenska pop artister ska vara klara som de ska presentera for oss i klassen.


*****************************************************************************