Hjortron (6th-8th grade Intermediate)


Hjortron är en fortsättningsgrupp för ungdomar som går i 6th-8th grade i amerikansk skola och som har baskunskaper i svenska språket. Målsättningen för Hjortronen är att öka förmågan att läsa och skriva på svenska samt att lära sig om Sverige. Eleverna får övning i att läsa, skriva och uttrycka sig muntligt på svenska. Berättelser, sånger, pedagogiska lekar och spel, samt text och arbetsböcker ingår som undervisningsmaterial. En viktig del är också att lära sig om svenska traditioner och högtider. 

Klasschema
14.30 - 15.30 Lektion 1
15.30 - 15.45 Fika
15.45 - 16.00 Rast
16.00 - 17.00 Lektion 2

**********************************************************************

Vår lärare: Petra Homer
Email: petrahomer@hotmail.com
Assistent:
Fredrik Bengtsson


De flesta av er känner mig sedan tidigare, men för er som inte känner mig, så heter jag Petra. Jag har undervisat på SSC sedan den startade 2007. Jag har två döttrar Elsa och Greta.
Jag har en gymnasielärarexamen med inriktning i kemi, biologi och naturkunskap med mig i bagaget från Linköpings Universitet. Jag har även en examen i molekylärbiologi och just nu arbetar jag som laboratorieassistent på CUs Hälsouniversitet.
Jag ser fram emot ett nytt läsår på Svenska skolan och att jobba med Svenska Distans, och det ska bli roligt att träffa mina nya elever! Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Hjortron-klassen!


**********************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:


8:e april, 2018
I sondags malade vi klart Emils sinckerboa som vi ska ha till var ev. pjas pa avslutningen. Jag vill veta vilka som kan komma pa SSC avslutningen den 20 maj och som kan och vill vara med i var pjas "Emil och soppskalen". Om vi inte far ihop tillrackliget med elever far vi ev. skippa var pjas. 

Vi jobbade sedan vidare i vara induviduella stidueplaner, laste och diskuterade svenska nyhetsartiklar fran 8sidor.se och tittade pa avsnitt 6 av Geografens Testamente - De hoga fjallen:
https://urskola.se/Produkter/161208-Geografens-testamente-eller-Den-stora-Sverigeresan-De-hoga-fjallen

Nedan följer information från SSC Styrelsen:
Nästa lektion, den 22/4, ska vi alla distribuera Svenska distans skriftliga sluttest till våra elever och sedan skicka resultaten till Christian i Sverige. Uppmana era elever att göra allt de kan för att komma till lektionen om två veckor (den 22 april), så vi kan testa så många som möjligt. Testet kommer bara att ta en liten stund.
Den 6/5 kommer Christian hit för att testa alla elever muntligt, som han gjorde i början av skolåret. Han kommer att hålla en grupplektion för alla elever också. Återigen, det är mycket viktigt att alla elever är i skolan denna lektion!


Läxa:
2 uppgifter i de individuella studieplanerna ska de göra hemma. Titta på avsnitt 6 av Geografens Testamente.


*****************************************************************************

Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado