Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Hjortron (6th-8th grade Intermediate)


Hjortron är en fortsättningsgrupp för ungdomar som går i 6th-8th grade i amerikansk skola och som har baskunskaper i svenska språket. Målsättningen för Hjortronen är att öka förmågan att läsa och skriva på svenska samt att lära sig om Sverige. Eleverna får övning i att läsa, skriva och uttrycka sig muntligt på svenska. Berättelser, sånger, pedagogiska lekar och spel, samt text och arbetsböcker ingår som undervisningsmaterial. En viktig del är också att lära sig om svenska traditioner och högtider. 

Klasschema
14.30 - 15.30 Lektion 1
15.30 - 15.45 Fika
15.45 - 16.00 Rast
16.00 - 17.00 Lektion 2

**********************************************************************

Vår lärare: Petra Homer
Email: petrahomer@hotmail.com
Assistent:
Fredrik Bengtsson


De flesta av er känner mig sedan tidigare, men för er som inte känner mig, så heter jag Petra. Jag har undervisat på SSC sedan den startade 2007. Jag har två döttrar Elsa och Greta.
Jag har en gymnasielärarexamen med inriktning i kemi, biologi och naturkunskap med mig i bagaget från Linköpings Universitet. Jag har även en examen i molekylärbiologi och just nu arbetar jag som laboratorieassistent på CUs Hälsouniversitet.
Jag ser fram emot ett nytt läsår på Svenska skolan och att jobba med Svenska Distans, och det ska bli roligt att träffa mina nya elever! Jag hälsar er hjärtligt välkomna till Hjortron-klassen!


**********************************************************************

Senaste lektionssammanfattning:


Lektion 5: 5e november 2017
Vi borjade lektionen med att leta information om de popartister eleverna valt och skriva ner information i kollegieblocken.

Efter det gick vi igenom vad synonymer ar. Jag skrev 5 meningar pa tavlan dar eleverna fick byta ut ord mot ”lika-betydande” ord. Sedan gick vi igenom vad de hade hittat for synonymer. Efter det var det rast och fika foljt av individuellt arbete i Espresso i 30 minuter.

Vi avslutatde lektionen med att lasa tva artiklar fran 8 sidor och diskutera dessa. Ena artikeln handlade om nya svenska filmer som kommer ut under hosten i Sverige (Vilken javla cirkus, Avicii: True Stories och Krig) samt en arikel om Anne Franks dagbok som ska komma ut som serie. Ofta leder dessa diskussioner till manga andra amnen. Vi kom in pa bla utbrandhet, alkoholism, skrackfilmer och nazism. Tunga amnen kan tyckas men jag later ofta diskussionerna ta oss dit den vill for att halla gruppen aktiv. Forra lektionen kom vi bla annat in pa mobbing, att vara annorlunda, invandring, rasism och vad det innebar att ha svart, gul vit hudfarg. Varfor ses vi som annorlunda pga av var hudfarg? Barnen ar verkligen duktiga pa att uttrycka sig och fora djupa diskussioner och det verkar som att alla kanner sig bekvam och respekterad med att ha sin egen asikt. Marker ni nagot annat nar de kommer hem vill jag att ni sager till! 

Laxa:


Jobbat klart med (minst) uppgift 5 i studieplanen samt renskriva “uppsatsen” om deras popartist sa att jag kan samla in och lasa igenom, ratta och ge dem feedback. Det ska i detta stadiet INTE vara en komplett uppsats utan ett enkelt utdrag. Det ska inte stressa dem!!!

-Petra


*****************************************************************************