Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Hallon (4th-5th grade Intermediate)


Hallon är en fortsättningsgrupp för barn som går i 4th-5th grade i amerikansk skola och som har baskunskaper i svenska språket. Målsättningen för Hallonen är att öka förmågan att läsa och skriva på svenska samt att lära sig om Sverige. Eleverna får övning i att läsa, skriva och uttrycka sig muntligt på svenska. Berättelser, sånger, pedagogiska lekar och spel, samt text och arbetsböcker ingår som undervisningsmaterial. En viktig del är också att lära sig om svenska traditioner och högtider. 

Klass schema
14.30 - 15.30 Lektion 1
15.30 - 15.45 Fika
15.45 - 16.00 Rast
16.00 - 17.00 Lektion 2
**********************************************************************

Vår lärare: Christin Wolff
Email: christinwolff@gmail.com

Hej! Jag har varit med sen starten på SSC och det här är mitt elvte år som lärare för Hallonen. Jag ser fram emot en ny och rolig termin/år med er alla. Jag är gift med Jon och vi har två pojkar, Sebastian 14 och Benjamin 11. Vi bor i Littleton. När jag inte är på svenska skolan så jobbar jag med Human Resources och Rekrytering och på min fritid tycker jag om att springa, cykla, åka skidor, vandra, sticka och sy.

**********************************************************************
  
Senaste lektionssammanfattning: 

18 februari: Vi började lektionen med att repetera lite om talspråk och skriftspråk och skillnaderna mellan dom och de/dem, mej och mig t.ex. Sen jobbade vi med våra uppgifter en stund. Så tittade vi på ett nytt avsnitt av Geografens Testamente - Norden. Sen gjorde vi Semlor med banan och choklad och gick ut på rast och lekte en stund i det fina vädret. Efter rasten läste vi om vinter-OS och de olika vintergrenarna. 


Läxa: 


Geografens Testamente - Norden: Slätternas och Strändernas Rike: Titta på avsnitt 2, http://urskola.se/Produkter/173269-Geografens-testamente-Norden-Slatternas-och-strandernas-rike**********************************************************************