Svenska Skolan Colorado Swedish School of Colorado

Hallon (4th-6th grade Intermediate)


Hallon är en fortsättningsgrupp för barn som går i 4th-6th grade i amerikansk skola och som har baskunskaper i svenska språket. Målsättningen för Hallonen är att öka förmågan att läsa och skriva på svenska samt att lära sig om Sverige. Eleverna får övning i att läsa, skriva och uttrycka sig muntligt på svenska. Berättelser, sånger, pedagogiska lekar och spel, samt text och arbetsböcker ingår som undervisningsmaterial. En viktig del är också att lära sig om svenska traditioner och högtider. Hallon är en av de klasser som arbetar med kursplaner från vår samarbetspartner Svenska Distans

Klasschema
14.30 - 15.30 Lektion 1
15.30 - 15.45 Fika
15.45 - 16.00 Rast
16.00 - 17.00 Lektion 2
**********************************************************************

Vår lärare: Therese Cooper


Hej! Jag heter Therese och har varit lärare på Svenska skolan i många år. Jag har svensk lärarutbildning för åk 4-9. Här i USA jobbar jag som paraeducator för elever med autism på en high school. Jag gillar att sjunga, läsa, lösa korsord och vandra i naturen här i Colorado. 


Email: therese.cooper@me.com

Klassrum: 356 


Att ta med på lektionerna:


Ta med er individuella studieplan från Svenska distans, era böcker Zickzack skrivrummet och Zickzack läsrummet, en iPad eller dylikt, skrivblock eller löst skrivpapper, penna och suddgummi, nötritt mellanmål, en vattenflaska och ytterkläder om det är kallt till varje lektion. Ni är välkomna att ta med t ex bollar, hopprep och andra uteleksaker till rasten om ni vill.**********************************************************************
  
Senaste lektionssammanfattning: Vi pratade om politiska partier i Sverige och jämförde med Amerika. Vi pratade om valet och valvakan, som pågick under tiden vi hade lektion. Efter rasten jobbade eleverna med att beskriva reglerna för en lek, och efter det jobbade de med sin individuella studieplan. Vi pratade också litegrann om lång och kort vokal och korresponderande dubbelteckning av konsonant.


Läxa: Renskriv din lek som du jobbade med på lektionen. Ta hjälp av mamma eller pappa med svenskan. När du är nöjd, skriv in den på datorn och mejla den till mig på therese.cooper@me.com så sätter jag ihop ett häfte med roliga lekar som vi kan leka på rasten.

 **********************************************************************